+45 50 37 37 40 info@trappeeksperten.dk

ALT I HÅRDT TRÆ

 

Hårdt træ (bøg, eg, teak mv)

Når man vælger træ til trapper, er det vigtigt at tage hensyn til træet mhp. hårdhed, holdbarhed, knastgennemtrængning, udseende og behandlingskrav. Mængden af naturligt olieindhold i hårdt træ kan variere afhængigt af træarten og vækstbetingelserne. Visse træsorter, som teak, har en høj naturlig olieprocent, der beskytter træet mod fugt, svamp og forrådnelse. Bøgetræ har en jævn og ensartet struktur uden naturlige olier, men det er kendt for sin styrke, holdbarhed og alsidighed, hvilket gør det velegnet til trapper. Hårde træsorter som bøg, eg og teak er ofte dyrere end de blødere nåletræsvarianter som fyr, gran, el og lærk. Dette skyldes, at de fleste hårde træsorter tager længere tid om at vokse og naturligt har større afstand imellem hinanden, hvilket afspejler sig i prisen. Derudover er hårdt træ tungere end blødt træ på grund af den højere trædensitet, og bøg er særligt følsom over for fugt. Af denne grund vælger vi faktisk det blødere fyrretræ til trapper, der skal placeres på mere fugtige steder.

Trappeeksperten laver som standard alle trætrapper i 100% hårdt træ (bøg), dette gælder også alle hvidmalede trappeelementer. Det betyder, at trappen holder sig pæn i meget lang tid. Alt i hårdt træ betyder, at der ikke gås på kompromis med kvaliteten. Se også Trætrappens opbyggelse og Overfladebehandling

Trin og håndlister kan laves i følgende træsorter: Bøg, douglas, ask, eg, mahogni, merbau, jatoba, valnød, birk, wenge og fyr, og andre træsorter kan fremskaffes efter ønske. Vangerne, der bærer trappen, er lavet i bøg. Ligeledes er stolper og balustre sædvanligvis også lavet i bøg for at gøre trappen stærk og give den en god holdbarhed. Se også Stolper, håndlister og balustre

 

Alt i hårdt træ

 

Blødt træ (fyrretræ)

Træ, især blødt træ, giver en behagelig overflade at gå på, og bløde træsorter er billigere end de hårde træsorter, hvilket gør dem til attraktive valg til trapper. Men det kan medføre udfordringer på holdbarheden, hvilket er noget, eksperter som Trappeeksperten ofte støder på. Disse træsorter er svagere og mindre modstandsdygtige over for slid. Det betyder, at trapper fremstillet af 100% hårdt træ har en længere levetid.

Vi bruger ikke fyrretræ til hvide vanger, stolper og balustre, da træsorten er meget blød. En fyrretræstrappe er derfor mindre modstandsdygtig over for slid og vil få slidmærker. Dernæst kan der efter lidt tid forekomme knastgennemtrængninger pga. fyrretræets mange knaster. Disse vil fremstå som gullige plamager i den hvide maling. Men som nævnt foroven vælger Trappeeksperten ofte det bløde fyrretræ til trapper på fugtige steder.

Endelig ”arbejder” fyrretræ mere end hårdt træ, som gør at den større afstand mellem årerne på træet med tiden kan trænge igennem malingen og blive synlig.

Når du vælger Trappeekspertens trapper, får du derfor en meget mere slidstærk og pæn trappe, som holder i mange år.

KONTAKTINFO

Vores showroom har åbent efter aftale. Du er meget velkommen til at kontakte os og booke en tid til et besøg.
 

Trappeeksperten
Sydvestvej 129 C,
2600 Glostrup

+45 50 37 37 40
info@trappeeksperten.dk