+45 50 37 37 40 info@trappeeksperten.dk

Montering af trappen

Før din trappe bliver monteret, er den prøvesamlet på fabrikken. Med mindre andet er aftalt, foretages monteringen af de samme folk, som har bygget trappen. Dette giver klart det bedste resultat, da de er mest kvalificeret til opsætningen af den. De fleste tømrer i Danmark har kun lidt eller ingen erfaring med montering af en trappe, så vi anbefaler altid, at du bruger vores trappemontørere, der er specielt uddannet til at gøre dette.

Trappehul

Ved montering af din trappe, er det vigtigt at dit trappehul er færdigt. Dette gælder også færdiggørelsen af dit gulv, specielt hvis trappens øverste trin skal slutte præcist ind til et nyt gulv. Desuden kan gelænder omkring trappehul ikke monteres, før gulvet er lagt.

Hvis vores montører ikke kan montere eller færdigmontere trappen, pga. fejl i trappehullet, eller trappehullet ikke er færdigt, vil der blive faktureret en ekstra kørsel på 1200 kr. inkl moms. Dette gælder også, hvis kunden har glemt aftalen.

Der tages forbehold for skævt udført trappehul, samt forkert inddækket trappehul. Endvidere tages der forbehold for skæve vægge, og hvis væggene ikke er bærende. F.eks. kan en trappe ikke monteres fast på en gipsvæg, og trappen skal derfor monteres på en anden måde.

Eventuel timeforbrug på færdiggørelse af trappehul vil blive faktureret med 425 kr. pr. time plus moms.

Er du usikker på, hvordan trappehullet skal laves, er du altid velkommen til at kontakte Trappeeksperten for råd og vejledning. Kontakt os her.

Tilpasning af trappen til væggen

Ved tilpasning af trappen mod væggen, afsluttes der med en hvid fuge, eller hvidmalet vangelister på oversiden af trappen. På undersiden af trappen, påføres kun fuge eller vangelister, hvis det er aftalt i ordren.

Opsadlet vanger

Ved trapper med opsadlet vanger, er det vigtigt at bagvæggen er lige, for at opnå et pænt resultat, da denne type trapper ikke normalt afsluttes med fuge eller vanglister, da vangen ligger under trin. Ved opsadlet vanger, ligger trin normalt 4-6 mm fra væggen

MONTERING AF TRAPPER MED OPSADLET VANGER/SPECIALTRAPPER

I forbindelse med montering af trapper med opsadlet vanger, samt musetrapper og andre trapper der ikke laves med standard vanger, er det vigtigt at dækkanten i trappehullet er lavet med en kraftig bjælke, da disse trappetyper ikke hviler op på gulvet, men ind på dækkanten.

TILPASNING AF TRAPPEN TIL ØVERSTE GULV

Skal trappens øverste trin støde helt ind til gulvet på 1. sal, skal gulvbelægningen føres helt ud til trappehullets kant, der hvor trappen kommer op. Endvidere skal gulvets kant være helt lige afskåret, så gulvet og trappens øverste trin kan monteres ind til hinanden. Alternativet vil være at bruge en dækskinne. Skal der være gulvtæppe på 1 sal, vil trappen normalt blive monteret 5 mm højere end gulvet, hvis tæppet endnu ikke er lagt.

SAMLING AF TRAPPEN

Træ er et levende materiale, som arbejder, og det er derfor vigtigt at din trappen bliver monteret korrekt, for at undgå at den knirker, når man går på den. Derfor monteres vores trin med silikone inde i vangerne for at modvirke at trappen skal knirke.

Endvidere anbefaler vi altid, at en lukket trappe der er mere en 90 cm i bredden, enten laves med tykkere trin, eller forstærkningslister på undersiden af trappen, for at modarbejde de svingninger, der vil opstå mellen trin og stødtrin.

Ved monteringen af din trappe, anbefaler vi at der ventes med den sidste gang maling på væggene, hvis disse skal males, til trappen er blevet monteret. En trappe er et meget stort møbel af få ind i et hus, og der tages forbehold for eventuelle små skrammer, der kan opstå ved monteringen af trappen.

Trappeeksperten kan ikke gøres ansvarlig for skader, der sker på skjulte vand og el installationer, der ligger inden i væggen, eller mellem dækket på loft og gulv, med mindre kunden skriftligt har informeret os om, hvor disse installationer præcist ligger, før monteringen er påbegyndt.

Under monteringen af din trappe, vil der ofte være behov for at save, hvilket medføre støv og savsmuld.

Eventuelle små malerreparationer på trappen vil normalt blive foretaget med en fin pensel eller malerrulle, og kan eventuel fremstå en lille smule anderledes end det, der er sprøjtemalet.

NEDTAGNING AF EKSISTERENDE TRAPPE

Ved udskiftning af en gammel trappe, tages den gamle trappe kun med, hvis det fremgår i ordrebekræftelsen. Nedtagelsen af den gamle trappe udføres normalt ikke på en måde, så den kan genbruges, med mindre det fremgår i ordrebekræftelsen.

RENGØRING

Når trappen er færdigmonteret, rydder vores montører op, og tage affaldet med sig, men man skal dog forvente, at der vil være behov for noget rengøring. F.eks. på grund af støv.

KONTAKTINFO

Vores showroom har åbent efter aftale. Du er meget velkommen til at kontakte os og booke en tid til et besøg.
 

Trappeeksperten
Sydvestvej 129 C,
2600 Glostrup

+45 50 37 37 40
info@trappeeksperten.dk

    Vi tager kontakt hurtigst muligt. Venligst, udfyld rubrikkerne: